20 éves az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület és a Képviselőiből alakult II. kerületi Örmény Ökormányzat

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Budapest Főváros II. kerületi Örmény Önkormányzat
Helyszín: Budapest, Marczibányi Téri Művelődési központ M Galériája
Évszám: 2017


Dr Issekutz Sarolta, bevezetőjében beszélt azokról az okokról, amelyek az egyesület megalakítását sugalmazták, s amely okok lényegében ma is fennállnak.

A tárlatvezetés az Egyesület alapító okiratában szereplő célkitűzésektől napjainkig tartott a gazdag tevékenység ismertetésével, amelyek a címmel ellátott tablókon elevenednek meg. Utalt rá, hogy az egyesület messze meghaladta azt a célkitűzést, hogy jelölő szervezetként képviselőjelölteket állítson, élő és hatékonyan működő kulturális egyesületté vált. Ennek egy jó összefoglalását az egyik tablón olvashatjuk.

A kiállítási tablók címei, az életben is bizonyított fontossági sorrendben: Klubok, Erdélyi Örmény Gyökerek Füzetek, Kiállítások, Könyvkiadások, Közösségépítés, Konferenciák, Örmény Kultúra Hetek, Aradi Vértanúk, Koszorúzások, Barangolások, Kapcsolatok erdélyi szervezetekkel, Egyházi kapcsolatok, Hírességeink, Tanulmányi verseny, Kapcsolat az óhazával, Önkormányzataink, Díjak, Bp. Főv. II. kerületi Örmény Önkormányzat.

A megnyitón Fogolyán Kristóf fuvolaművész játékával elvarázsolta a hallgatóságot.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!