Velünk élő kultúrák: Örmények – 1996

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület
Helyszín: Budapest
Évszám: 1996


A kiállítás az Egyesület első próbálkozása volt, hogy megmutassa a közösség tagjainak és a közösségen kívüli érdeklődőknek, hogy ki is az örmények. A papír kartonokra tűzött és ragasztott képek és dokumentumok összegyűjtötték, hogy honnan jöttünk, hogy éltünk Erdélyben és hogy élünk most Magyarországon. dr. Issekutz Sarolta írta a kiállításról a Füzetekben: „A Honfoglalás 1100 éves évfordulója alkalmából “Velünk élő kultúrák: Örmények” c. átfogó kiállításunkat az örménység történetét, ősi kultúráját, a diaszpórák életét, az egyházat, a hazai magyarörménység tárgyi emlékeit bemutatva, kiemelt helyen ismertetve az örmény származású politikusokat, tudósokat, művészeket, a 48-as szabadságharc örmény hőseit. A közel 250 látogató- csak a megnyitó napján – méltán töltött el bennünket büszkeséggel, mert bizonyította az örménység iránti szimpátiát is, amelyet megvédeni és megtartani mindannyiunk kötelessége.”

A lenti galériában láthatóak a tablók, de ha szeretné részletesen megtekinteni, hogy mely képek és szövegek szerepelnek rajtuk, olvasható méretben a letölthető PDF-ben tudja megnézni.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!