1848-49-es forradalom és szabadságharc örmény hősei – 1998

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület
Helyszín: Budapest
Évszám: 1998


„A magyar szabadságharcban közel 1200 örmény származású honvéd résztvevőről tudunk. Kiss Ernő altábornagy és Lázár Vilmos ezredes, aradi vértanuk, valamint Czetz János tábornok személyén kívül közel 70 további tiszt neve ismert, de számtalan a névtelen hősök sora. Keressük és kutatjuk ismert és ismeretlen magyarörmény hőseink adatait, emlékeit, emlékhelyeit, hogy minél teljesebb képet örökíthessünk át dicső múltunkból a XXI. századba.”

A kiállítás még kezdetleges és sérülékeny módon, de annál nagyobb tisztelettel és alapossággal, kartonra tűzött dokumentumokkal és képekkel mutatta be az addig felkutatott örmény eredetű hősöket a 1848-49 forradalom és szabadságharc 150. éves évfordulójának évében.

A lenti galériában láthatóak a tablók, de ha szeretné részletesen megtekinteni, hogy mely képek és szövegek szerepelnek rajtuk, olvasható méretben a letölthető PDF-ben tudja megnézni.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!