A 300 éves örmény szertartású római katolikus egyház és közösségei Magyarhonban régen és ma, Konferencia, Budapest 2000 szeptember 29-október 01. (Szerkesztette: Issekutz Sarolta)

Harmadik alkalommal rendezte meg az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület az örménykatolikus egyházról, a magyarörmény civil szervezeteiről, közösségi életéről, múltjáról, jelenéről és jövőjéről a konferenciát 2000 őszén, amelynek anyagát tartalmazza ez a könyv.

bővebben

A Romániai Katolikus Örmények Ordináriátusa Szamosújvár 2001

Tehát az örmény nép megkeresztelkedésének 1700. évfordulóját üljük a Nagy Örmény Jubileumi esztendőben, 2001-ben. A Nagy Örmény Jubileum jó alkalom arra, hogy kezetekbe adjam a Romániai Örmény Katolikus Ordináriátus, Egyházmegyétek jubileumi sematizmusát (évkönyvét).
Jakubinyi György érsek, örmény apostoli kormányzó

bővebben

Balázs-Bécsi Attila: Szamosújvári örökség

Alapvető célom bemutatni, megismertetni Szamosújvár fontosabb építészeti értékeit és mellette rávillantani arra is, hogy az alapító örmény közösség felbomlása és más, abban a korszakban alapvetően nem urbánus mentalitású közösségek betelepedése milyen törést okozott a település urbanisztikai fejlődésében. (Balázs Bécsi Attila)

bővebben

Tudástár

Válassza ki, hogy milyen típusú műveket szeretne megtekinteni. Amennyiben egy bizonyos téma érdekli, kérjük használja a fenti kulcsszavas keresőt, vagy a Téma szerinti keresést.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!