Az örmény kultúra 1001 szála és formája 3

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület
Helyszín: Budapest, Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola
Évszám: 2023


A kiállítás 5 rollupon mutatja be az örmény közösségek felvirágoztatását és az örménység hírnevének öregbítését segítő személyeket. A rollupok témája:

1, Képzőművészek

Az örménység tagjai között számos neves képzőművészt találunk. Festők, grafikusok, szobrászok alkottak nívós műveket és érintették meg a nézők lelkét a természet, szépség és a harmónia iránt.

2, Előadóművészek

Az előadóművészet mélysége számos örményt megérintett, mind színházi vagy filmes és televíziós területen. Sok örmény származású művész adott elő, és írt színdarabokat, filmes történeteket, hangjátékokat vagy kabarészámokat, hogy megríkassa, megnevettesse és elgondolkoztassa közönségét.

3, Szavak világa

A gondolatokat szavakba önteni nemes mesterség, legyen az történelmi regény, rövid történet, rímekbe szedett kép vagy akár mesevilágban játszódó kaland. Számos örmény író és költő fejezte ki a benne kavargó gondolatokat és írta le papírra, hogy olvasói – örmények és nem örmények is – átérezhessék azokat.

4, Világok álmodói

Ezen a tablón olyan elismert örmény származású emberek láthatók, akik meg akarták mutatni a világnak a bennük kialakult világot, és létrehozták azt. Legyen az érzések átadása tánckoreográfiában, bemutatása rajzfilmen, színpadon vagy hangjátékokon keresztül, vagy egy-egy téma körbejárása fotókon, mindenképpen kiemelkedőt alkottak.

5, Dallamok szárnyán

A hangok és dallamok világa számos örményt megihletett,  hangsorokba rendezve, megkomponálva vagy előadva azokat. Legyen az hangszeren előadott dallam, vagy elénekelt szerep, mindegyikre találunk híres örmény példát.

Köszönet a Budapest Főváros II. kerületi Örmény Önkormányzatának és az Erdélyi Örmény Kulturális Központnak, hogy a projektet támogatta.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!