Az örmény kultúra 1001 szála és formája 4

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület
Helyszín: Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Szentendrei Skanzen)
Évszám: 2023


A kiállítás 5 rollupon mutatja be az örmény közösségek felvirágoztatását és az örménység hírnevének öregbítését segítő személyeket. A rollupok témája:

1, Egészségünk védői

A tudományágak egyik legnemesebbike az orvosoké és gyógyszerészeké. Az emberi szervezet működését megtanulni, megérteni és az egészséget fenntartani nagy tudást és odafigyelést igényel. Az itt megismerhető örmény orvosok és gyógyszerészek nem csupán tanultságukról tettek bizonyságot, hanem segíteniakarásukról és emberségükről  is.

2, Jog követői

A társadalom működésének szabályait meghatározó törvényeket meg kell alkotni, tudni kell értelmezni és alkalmazni. Mindegyik szerepkörre olyan tanult emberek kellenek, akik átlátják a jog egységét, céljait és paragrafusait betartatják. Ezen emberek között számos örmény nemzetiségű kiválóságot találunk.

3, Örök kutatók

Vannak olyan lelkek, akik örökké kutatnak, szeretnék felfedezni az ismeretlent, megismerni a világ titkait. Ilyen örményeket láthatunk ebben a gyűjteményben, akik csillapíthatatlan vágyat éreztek a világ felfedezésére, vonatkozzon az akár jelenre, múltra vagy jövőre.

4, Műszaki emberek

Magyarország technikai fejlődése aligha képzelhető el számos, műszaki tudományokban jártas személy áldozatos munkája nélkül. Számos közülük örmény felmenőkkel rendelkezik. Akár egymagukban, akár olyan műszaki kiválóságokat felvonultató többgenerációs család részeként, mint a Korbuly család, számos kiváló újítást adtak az országnak.

5, Politikusok

Egy országot vezetni, működését átlátni, lakosságának hasznára tevékenykedni az állam apparátus bármely szegmensében – nehéz és felelősségteljes feladat. Az államigazgatás szinte minden szintjén találhatunk örmény nemzetiségű személyeket, akik életüket arra tették fel, hogy megteremtsék és fenntartsák a nemzet fejlődését.

Köszönet a Budapest Főváros II. kerületi Örmény Önkormányzatának és az Erdélyi Örmény Kulturális Központnak, hogy a projektet támogatta.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!