Emléknaptár az örmény népirtás 90. évfordulójára kiállítása Jerevánban

Kiállítások

Kiállítást összeállította: Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület – dr. Issekutz Sarolta
Helyszín: Jereván
Évszám: 2005


Az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület szervezésében 28 képviselő és családtag látogatott el 2005 májusában Örményországba, hogy bemutassa a Kárpát-medencében 380 éve letelepedett örmény diaszpóra, ezen belül a magyarországi  magyarörménység kulturális és hitéleti identitását. Ezen alkalommal több kiállítást is rendezett Jerevánban, kulturális műsort szervezett könyvbemutatóval, előadással, zongorahangversennyel. Különleges megemlékezés volt a falinaptár bemutatása, amely a 90 évvel ezelőtt  a Musza Dagon történteket írja le, Szabó László helyszínen készített fotóival illusztrálval, Lászlóffy Aladár magyarörmény Kossuth Díjas költő ezen alkalomra írott, máshol nem megjelentetett 12 versével. A műsorban felhangzottak a versek színművész tolmácsolásával  magyarul és örményül is. A kiállításokat emlékbe adta az Egyesület a jereváni Örmény-Magyar Baráti Társaságnak.

A naptár szöveges része a Musza Dag történetéről, valamint az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület bemutatásáról magyar, örmény és angol nyelven is megjelent.

Partnereink és támogatóink

 

KONTAKT
Erdélyi Örmény Kulturális Egyesület
Iroda: 1015 Budapest, Donáti u. 7/a
Postacím: 1251 Budapest, Pf. 70.
Telefon / Fax: 36/1/201-1011
magyar.ormeny@t-online.hu

Amennyiben kérdése lenne az itt olvasott tartalmakkal kapcsolatban, vagy információi vannak örmény vonatkozású történelmi vagy kulturális tényekről, kérjük írjon nekünk e-mailben a magyar.ormeny@t-online.hu címre. Köszönjük!

Copyright @ Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület 2018 Minden jog védve!